Hoe is de Starters masterclass ontstaan vervolg.

In het najaar van 2005 had Paul Vrenssen van Trainingsbureau Levenskracht een nieuwe website nodig. Voor zijn website schakelde hij Zietuwel.nl in en hebben Paul Vrenssen en Dirkjan Vis elkaar leren kennen en na 2 maanden was het idee voor de Starters Masterclass al een feit. Paul welke als trainer op het gebied van pyschische en emotionele klachten als bijv. rijangst, faalangst, blozen en migraine het beste in mensen (weer) naar boven weet te halen en Dirkjan als echte specialist op het gebied van (online) marketing en webdesign welke vaak de rationele aspecten van het ondernemen onderzoekt, zijn gelijk een perfect team want er is een overduidelijke overeenkomst. Ondernemerschap! Beiden hebben net de eerste turbulente en onzekere fase van het ondernemerschap achter de rug en bezitten een schat aan praktische ervaring en tips op de kans van slagen van een eigen onderneming sterk te vergroten. Daarnaast zijn zij bedreven in de theorie achter het zelfstandig ondernemerschap, de theorie achter het ondernemingsplan.

Want de een kan wel met computers en websites werken en de andere kan werken met mensen en emoties toch zijn er meer overeenkomsten dan je denkt. Beiden moeten naar de KVK, Belastingdienst, beginnen een bedrijf met een huisstijl, aansprakelijkheid, verzekeringen, klanten vinden maar vooral al die andere dingen die bij het ondernemerschap om de hoek komen kijken. Deze overeenkomsten en de hoogte- en dieptepunten van de start van het ondernemerschap vormen dan ook mede de kern van de Starters Masterclass.

De Starters Masterclass is opgestart om het gat te vullen waarin zij die zelfstandig ondernemers willen worden of dat net geworden zijn, vallen. Er is veel informatie te verkrijgen over de meer praktische aspecten van het zelfstandigondernemerschap, maar bijna nergens is het mogelijk om praktijkervaring van jonge zelfstandige ondernemers te krijgen.

Focus bij de Starters Masterclass ligt er dan ook op om de nieuwe zelfstandige ondernemers een grotere basis te geven om een succesvolle ondernemer te worden. Daarbij staat zowel ondernemen in de praktijk en ondernemen in theorie centraal, maar ook klankborden & sparren met andere startende ondernemers.

Paul zijn onderneming is gegroeid naar een franchise onderneming en hij woont en bezit zelfs een onderneming in Australiƫ Universal Rhapsody.com en is daarom niet langer als trainer verbonden aan de Starters Masterclass. Luc die het stokje heeft overgenomen is inmiddels al een jaar trainer en werkt wederom als trainer op het gebied van intuitie.